Za subvencionirano bivanje študentov razpisanih 14.531 subvencij | ponedeljek, 27.06.2016 13:14

Ministrstvo za šolstvo je objavilo razpis za subvencionirano bivanje študentov v študentskih domovih in pri zasebnikih za študijsko leto 2016/17. Razpisanih je 14.531 mest, in sicer za sprejem 5.310 in 9.132 za podaljšanje bivanja. Študentom s priznano mednarodno zaščito je namenjenih 89 mest. 

Zmogljivosti so na voljo v Ljubljani, Novem mestu, Celju, Mariboru, Murski Soboti, Izoli, Kopru, Novi Gorici, Portorožu in v Kranju.
 
Za subvencionirano bivanje morajo študenti izpolnjevati določene pogoje. Povprečni bruto dohodek na člana družine v preteklem letu ne sme presegati 150 odstotkov povprečne bruto plače na zaposlenega v istem obdobju, stalno prebivališče morajo imeti oddaljeno najmanj 25 kilometrov od kraja študija, pogoj je tudi, da niso bili izključeni iz študentskega doma.
 
Študentje, ki bodo izpolnjevali pogoje za subvencionirano bivanje pri zasebnikih, bodo lahko sklenili pogodbe za bivanje le pri zasebnikih, izbranih na javnem razpisu, ki ga za zasebnike objavijo študentski domovi.
 
Na ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport, so opozorili, da morajo študentje prošnjo za sprejem ali podaljšanje oddati najkasneje do 16. avgusta na spletnem portalu eVŠ.
 
Če po 16. avgustu nastanejo izjemne okoliščine, lahko študent prošnjo za sprejem odda kadarkoli med študijskim letom od 1. oktobra do objave razpisa za naslednje študijsko leto, preko elektronske vloge na spletnem portalu eVŠ.

Vir:http://www.primorske.si/Novice/Slovenija/Za-subvencionirano-bivanje-studentov-razpisanih-14