Program Erasmus za mlade podjetnike | četrtek, 23.02.2017 08:47

Erasmus za mlade podjetnike je namenjen mladim podjetnikom, ki želijo obogatiti svoje izkušnje, poglobiti znanje in razširiti svojo poslovno mrežo, tako da del časa preživijo v podjetju, ki ga upravlja izkušen podjetnik iz druge države (ki vodi podjetje že več kot tri leta).

V program se lahko vključite na dva načina:
  • Kot mladi podjetnik - to je podjetnik, ki še nima več kot 3 leta izkušenj z vodenjem podjetja (ne glede na to, koliko je oseba stara),
  • kot podjetnik gostitelj  - to je lahko vsak, ki uspešno vodi podjetje že več kot tri leta.
Kot mlad podjetnik lahko greste v katerokoli državo članico EU, ob tem pa še v: Albanijo, Armenijo, Črno Goro, Islandijo, Makedonijo, Moldavijo, Srbijo in Turčijo. Podjetnik gostitelj lahko gosti mladega podjetnika iz katerekoli zgoraj navedene države.

Del programa Erasmus za mlade podjetnike lahko postanete tako, da se vključite v bazo podjetnikov na portalu. Pogoj za izmenjavo je, da sta oba (mlad podjetnik in gostitelj) vključena v program Erasmus za mlade podjetnike.

Mlad podjetnik dobi v obdobju trajanja razmenjave mesečno pavšalno vsoto, ki je odvisna od države v katero gre. Za točno višino mesečne pavšalne vsote za posamezno državo poglejte tabelo.

Več informacij na: www.erasmus-entrepreneurs.eu in v brošuri
 
Vir: http://www.mra.si/erasmus-net/ in https://www.podjetniski-portal.si/e-publikacije/60231-Nova-znanja-izkusnje-ali-poslovne-stike-preko-programa-Erasmus-za-mlade-podjetnike/?