Prijava za sobo v študentskem domu | sreda, 20.07.2016 11:44

Študentske sobe so na voljo v Ljubljani, Novem mestu, Celju, Mariboru, Murski Soboti, Izoli, Kopru, Novi Gorici, Portorožu in v Kranju.

Prva prijava, vpis na višjo stopnjo ali prepis
Na razpis se lahko prijavijo vsi državljani Republike Slovenije, ki imajo status študenta (tudi izredni študenti, če imajo študij najmanj tri dni v tednu) in niso v delovnem razmerju. Posebna pogoja pa sta tudi:
- povprečni mesečni bruto prihodek na člana družine v preteklem letu ne sme presegati 150 % povprečne bruto plače in
- stalno prebivališče mora biti od kraja študija oddaljeno najmanj 25 km (izjema za vse, ki so od najbližjega postajališča javnega prevoza oddaljeni več kot 4 km in za vse, ki živijo v težkih socialnih in zdravstvenih razmerah).

Prošnjo za sprejem morajo oddati vsi, ki bodo 1. oktobra 2016 postali študenti, vsi, ki v študijskem letu 2015/16 še niso bivali v študentskem domu ali sobi zasebnika s subvencijo (tudi tisti, ki so bivali, pa so pogodbo prekinili ali pa je med letom pretekla) in vsi, ki so dobili pravico do bivanja v študentskem domu, vendar je do 16. avgusta 2016 niso koristili.

Vse informacije o razpisu najdeš tu. Vlogo oddaš preko elektronskega sistema eVŠ. Zadnji rok je 16.8.2016. 

Podaljšanje bivanja
Vsi, ki ste v prejšnjem študijskem letu že bivali v študentskem domu oziroma sobi pri zasebniku s subvencijo, prav tako oddate vlogo preko elektronskega sistema eVŠ, in sicer do 16.8.2016. Vse informacije o razpisu najdeš tu.

Letos še vedno velja, da na Mariborskem območju ni več možno stanovati pri zasebnikih s subvencijo, saj se je ta ukinila. Takšen ukrep je narejen, ker je v študentskih domovih dovolj prostih postelj. Drugo pa je, da so lahko študenti absolventi v času absolventskega staža v študentskem domu do konca šolanja. Preverite pa tudi nove lokacije študentskih domov (npr. v Mariboru v Domu študentov in gostujočih profesorjev (bivši Podiplomski dom)). Seznam prostih mest/kapacitet najdeš tu.

16.9.2016 bo na spletnem portalu eVŠ objavljena informativna prednostna lista. Študente, za katere v navedenem roku ne bo mogoče ugotoviti izpolnjevanja meril iz 13. člena navedenega pravilnika, bodo pisarne za študentske domove uvrščale na prednostno listo od petega dne po objavi rezultatov jesenskega roka mature (16. september 2016) do 31. oktobra 2016. Študenti, ki podaljšujejo bivanje, bodo o tem, ali izpolnjujejo pogoje za bivanje v študentskem domu ali pri zasebniku, obveščeni po pošti na naslov stalnega prebivališča po 14. oktobru 2016.

Vir: http://filternet.si/