HALO, SI ZA TO? Zbiraj stare mobije - pomagaj in zmagaj! | sreda, 23.03.2016 10:18

A veš da je po Sloveniji še več kot 2 milijona starih telefonov? Gotovo se kakšen najde tudi pri tebi doma! A si za to, da ga prineseš v eno od naših poslovalnic, in s tem narediš nekaj dobrega za okolje, svojo šolo, vrstnike in tudi zase?

Pridružili smo se akciji Zveze prijateljev mladine Slovenije in Rotary klubov Slovenije, v kateri bomo zbirali stare mobilne telefone. Zakaj telefone? Ker v sebi skrivajo pomembne surovine, ki so dragocene in jih težko pridobivamo. Odkupujejo jih podjetja, ki lahko te surovine ponovno uporabijo.

Kako bo akcija potekala in zakaj je pomembno, da se ji pridružiš? V naših poslovalnicah boš v posebne škatle odložil telefon, baterijo od telefona in polnilnik. Te škatle bomo tehtali in to pridno beležili. Odkupilo jih bo podjetje in tako se bodo zbirala sredstva, ki bodo namenjena vam, mladim, za različne programe in projekte, ki se odvijajo v vaši šoli, v okviru ZPMS ali Rotary klubov.

Tri, dva, ena, zdaj! Poišči stare telefone pri sebi doma, pocukaj sestro, brata, teto, strica, babico, dedka (lahko tudi sosedo) in telefone prinesi k nam. Novico o akciji razširi med sošolce in vse, ki jih poznaš, da bomo skupaj zbrali čim več telefonov!